JeugdMondzorg

JeugdMondzorg, wat is dat eigenlijk? Jeugdmondzorg is eigenlijk gewoon tandheelkundige zorg speciaal voor kinderen en jongeren. Het zorgt ervoor dat hun gebit gezond blijft door regelmatige controles, preventieve behandelingen en advies over mondhygiëne. Het is als een soort van "tandartsvriend" die er speciaal is om ervoor te zorgen dat de glimlach van de jeugd stralend blijft. 

Door de regelmatige controle en adviezen kunnen wij, samen met jou, zorgen dat jij een mooi en stralend gebit hebt en houdt, 

zodat je later als je boven de 18 bent geen onnodig hoge kosten hebt voor de tandarts.

Jouw ouders zijn verzekerd voor ziektekosten en dat betekend dat jij als jongere eigenlijk gewoon automatisch meeverzekerd bent en dat jij de zorg voor jouw mond en je tanden vanuit de basisverzekering vergoed krijgt tot je 18e jaar. Veel van de volwassene weten dat niet, of hebben het idee dat er veel betaald moet worden voor de tandarts. Voor de volwassenen is mondzorg namelijk niet zomaar meeverzekerd en zelfs als je als volwassene een aanvullende verzekering neemt wordt niet alles vergoed. Vet balen natuurlijk. Daarom is het heel goed dat de jeugd, de jongeren dus, goede zorg krijgen voor de mond, zodat gaatjes en andere problemen al vroeg gezien worden en door goede mondzorg met de juiste uitleg, veel grotere mondzorgen voorkomen kunnen worden. Wie wil er nou niet een mooie glimlach van oor tot oor?

Hier vind je informatie van de overheid over wat er door de zorgverzekering vergoed wordt.